Krister

Uppkopplad väderstation

Vi får allt mer information direkt i mobilen. Det har slagit mig att jag t.o.m. tittat i mobilen för att få veta hur vädret är utanför fönstret...

Att jag kan koppla upp mig mot fritidshuset, båtklubben och toppstugan i backen är självklart. Jag vill ju främst ha information om vädret där jag inte är.

Att veta om det är dags att vattna, ösa båten eller hur mycket jag ska klä på mig för dagens aktiviteter är kanon. Det jag funderat lite över är centralenheten.

Självklart är den både hjärta och hjärna i systemet när det inte är uppkopplat. Den samlar in värdena från givarna och visar allt live, jag kan även se max och min för de olika parametrarna och den ger mig larm om jag så önskar.

Men nu när jag har den uppkopplad finns allt tillgängligt direkt i telefonen. Även när jag sitter ute tittar jag i telefonen för att bekräfta att det jag upplever stämmer. Konstigt det känns lite kallt men det är 17 grader. Ja, det måste vara för att det blåser 5m/s från norr.

Den stackars centralenheten står nu undanskuffad i ett hörn och frugan la t.o.m. en kökshandduk över den för att den är så ful…

Min nästa väderstation blir en utan centralenhet. Accesspunkten sätter jag i ett skåp redan från början.