Krister

Se väderdata online gratis

Till våra väderstationer från David Instrument finns det möjlighet att ladda upp mätvärdena till molntjänsten WeatherLink. Väderstationen laddar upp information var 15 minut och all data blir tillgänglig för ägaren. Ägaren till väderstationen väljer även om mätdata/delar av mätvärdena ska vara öppen för andra och många väljer att visa informationen.

Via en kartvy kan du se var tillgängliga väderstationer finns och lägga till dem. Det är många företag och föreningar (båtklubbar, travbanor, skidanläggningar, träningsanläggningar mf) som har detta som en service till sina medlemmar och gäster. Då kan även du ta del av informationen gratis.

Väderstationer från Davids Instrument finns installerade över hela världen, därför kan du lätt få tillgång till det lokala vädret i USA, Spanien eller Thailand.

Varför ska jag då köpa en egen väderstation? Inomhusenheten ger dig information om temperatur och luftfuktighet där den placeras, den informationen blir tillgänglig för dig men kan behållas privat då den inte är av intresse för andra.

Regnskurar kan vara mycket lokala och temperaturen skiljer sig ofta många grader mellan berg och dal. Som ägare kan du dessutom anpassa din egen vy för visning i dator, få larm integrera en widget på en hemsida och mycket mer.

Läs mer om väderstationerna från David Instruments här.