Krister

Revolution Pi-serien

Revolution Pi är en öppen, modulär industri-PC baserad på den välkända Raspberry Pi. De tre basmodulerna, alla med kapslingar för DIN-skena, kan byggas ut med en mängd I/O-moduler och gateways. Modulerna konfigureras via ett grafiskt användargränssnittgränssnitt.

Raspberry Pi Compute Module 3 har en 1,2 GHz processor, 1 GB RAM och upp till 32 GB eMMC-flashminne. En realtidsklocka (RTC) med 24 timmars buffring säkerställer att enheten alltid vet vad klockan är, även vid strömavbrott.

För att motsvara kraven enligt EN 61131-2 eller IEC 61131-2 användes Raspberry Pi Compute Module som grund. Modulen är nerskalad till det väsentligaste och har inga externa gränssnitt. Med expansionsmodulerna kan du lätt skräddarsy kommunikationsgränssnitten som du vill.


På mjukvarusidan har Revolution Pi ett specialanpassat Raspbian-operativsystem, med en realtidspatch. Användningen av Raspbian säkerställer att de flesta av de applikationer som utvecklats för Raspberry Pi också kan användas på Revolution Pi. Vanliga IIoT-protokoll som MQTT och OPC UA stöds för att överföra maskindata direkt till molnet.

Enskilda applikationer kan programmeras via bland annat Node-RED och Python. Den modulära designen av RevPi Connect gör att den 45 mm breda basenheten kan förses med lämpliga expansionsmoduler som digitala och analoga IO:er, gateways och radiomoduler som till exempel Bluetooth. Expansionsmodulerna kan anslutas – plug and play – med basenheten via ett uttag på toppen och kan enkelt konfigureras med ett grafiskt användargränssnitt.