Krister

Öppna din grind eller port med klockan

Jag använder min Apple Watch till alltmer i vardagen. Men för att komma in i garaget har jag en fjärrkontroll… Det gäller att vet var den är, se till att batteriet inte är dåligt och att inte låna en annan bil. Dessutom är säkerheten i den så låg att jag inte kan ha något av värde i garaget. Fram till nu 😊 Med en app i telefonen eller min Apple Watch kan jag styra garageporten var jag än är och få larm om den står öppen!

När det kommer till att använda traditionella fjärrkontroller kan hantering av auktoriseringar och användarregistreringar skapa en del huvudvärk, särskilt för mindre system, men även för större bostadsrätter eller företag. Att lägga till nya fjärrkontroller eller inaktivera förlorade kan både vara komplex, tidskrävande och kostsam.

TELL har skapat en kostnadseffektiv och säker lösning för dessa problem: grindkontroll via krypterade data med din smartphone eller Apple Watch.

Du kan kontrollera om din grind eller port är öppen eller stängd, var du än befinner dig, via appen om du har gränslägesbrytare installerade. Dessutom kan enheten skicka meddelanden om porten förblir öppen.

Denna lösning lämpar sig för bostadshus, kontor, bostadsrättsföreningar, båtklubbar, idrottsföreningar, vägföreningar eller varför inte Airbnb-lägenheter. Appen är utformad för att göra det möjligt för ägaren att bjuda in upp till 50 användare gratis, med möjlighet att utöka antalet upp till 500. OPEN.ioting kan anslutas till Internet via WiFi eller UTP (Ethernet) kabel, och strömmatningen kan matas från 230VAC elnätet, eller via en PoE switch.

Säkerhet och tillförlitlighet var de viktigaste faktorerna under utvecklingen av OPEN.ioting. För att säkerställa en hög säkerhetsnivå användes asymmetrisk kryptering med RSA 2048-bitars kryptering. Denna säkerhetsnivå överträffar vida den för vanliga fjärrkontroller.

Säkerheten höjs ytterligare genom identifieringskrav på din smartphones. Utan korrekt autentisering som lösenordsinmatning, ansiktsigenkänning eller fingeravtrycksbaserad identifiering förblir kan inte grinden eller porten styras.