Olle

Automatisk APN-inställning för sömlös mobilkommunikation

Nu lanserar TELL automatisk inläsning av APN för ett antal produkter. Förutsatt att operatören stöder funktionen så läses APN automatiskt in när enheten kopplar upp sig på nätet och gör därmed att man vissa fall helt kan slippa manuell konfiguration.

Vad är APN?

APN, eller Access Point Name, betecknar en unik nätverksåtkomstpunkt som krävs för mobilt internet, skicka MMS samt 4G-röstsamtal (VoLTE). APN skiljer sig mellan olika mobiloperatörer.

Manuell eller automatisk APN-inställning?

Efter att ha lyssnat på åsikter från TELL-användare insåg man att det manuell konfiguration av APN inte var särskilt användarvänligt. Men tack vare ett nära samarbete mellan TELLs utvecklingsteam och SIMCOM har de tagit fram en lösning. Nu kan enheter automatiskt använda de röst- och data-APN-inställningar som mobiloperatören specificerar, precis som mobiltelefoner gör. Det här gör att det blir mycket enklare att ställa in data- och röstanslutningar, eftersom du inte behöver göra några ytterligare nätverksinställningar.

Om leverantören inte lyckas med att kommunicera de nödvändiga detaljerna korrekt, eller om något går fel med inställningarna, kan du fortfarande manuellt ange APN för att säkerställa att enheten fortsätter att fungera utan problem.

Med den automatiska APN-inställningen kan 4G-enheter ta emot och ringa samtal snabbare och mer stabilt, vilket gör att systemet fungerar smidigare, särskilt nu när 2G-nätverken fasas ut.

Det är värt att notera att den automatiska APN-inställningen bara fungerar på produkter som har ett SIMCOM 4G-modem.

Produkter som tillverkats efter mars 2024 kommer att ha den nya firmwaren som stöder automatisk APN-inställning, så användarna kan dra nytta av den nya tekniken direkt. De som redan har köpt produkter med ett SIMCOM 4G-modem behöver inte känna sig oroliga – de kommer också att kunna använda den här funktionen.

Följande produkter har automatisk APN-inställning fr.o.m. angiven firmware-version:

Adapter2, Adapter 2 PRO V8.02.0.8311

Gate Control Base, Gate Control PRO V10.01.1 8310

Ny firmware och manualer med information för att utföra firmware-uppdateringen kan hämtas på TELLs webbplats www.tell.hu/en .